Kúpiť bežecký pás – e-shop

Sprievodca výberom
bežeckých pásov


Bežecký pás  >  Čo je náročnejší? Behanie na páse, alebo vonku?

Čo je náročnejší? Behanie na páse, alebo vonku?

Na iDnes.cz vyšiel zajímavý článok, v ktorom porovnávali behanie na bežeckom páse s klasickým behom vonku. Ako porovnanie dopadlo?

Pod iDnes.cz spadá portál Rungo, ktorý je zasvätený behanie. Teda tomu, čo máme radi aj my. Odkaz na článok nájdete tu.

O výhodách bežeckých pásov sme si písali skôr a zistili aj 10 výhod ich používania.

Na Rungo zmieňujú hlavný argument odporcov pásov - pás sa posúva pod vami a vy vlastne nebežíte dopredu a neprekonávajú odpor vzduchu. Ďalšie teórií je malá náročnosť behu na bežiacom páse. Kto to kedy vyskúšal, ten je určite iného názoru.

Ale ako správne upozorňujú na Rungo, i podľa vedeckých štúdií nie je takmer žiadny rozdiel medzi počas vonku a na bežeckom páse. Tu je odkaz na štúdii britského vedca Andrew Jonesa. Ďalšia štúdia zase porovnáva používanie svalov počas behu vonku a na páse. A opäť sa jedná o prakticky rovnaký účinok na vaše svaly - odkaz tu.

Jedinou nevýhodou behu na bežiacom páse tak zostáva málo rozmanitosti. Tu však nahradí prepojenie s tabletom, ktoré majú napr. Bežecké pásy radu inCondi.

Zdieľajte článok



Odporúčame bežecké pásy






Ďalšie novinky

Bežiace pásy pre váš zdravý život

K zdravému životnému štýlu patrí šport a behanie je jednou z najobľúbenejších športových disciplín. V bežeckých topánkach trávia ľudia hodiny a hodiny týždenne. Ako behať pri nepriaznivom počasí?

Bežecké topánky na bežecký pás

Aj na bežecký pás je potrebné použiť vhodné topánky. Pás vám uľahčí beh svojím odpružením, vaše nohy ocenia čo najlepšiu obuv. Ako ju vybrať a ako sa o ňu starať?

Bežecké oblečenie - hlavne sa cítiť dobre

Komfortné a funkčné bežecké oblečenie, ktoré vám padne a budete v ňom dobre vyzerať. To je cieľom väčšiny bežcov pri nákupe oblečenia na behanie. V čom športovať?

Ako cvičiť na bežeckom páse

Cvičenie na bežeckom páse patrí celosvetovo medzi najobľúbenejšie, čo dokladajú štatistiky rehabilitačných centier aj predajcov týchto populárnych fitness strojov.

všetky novinky