Kúpiť bežecký pás – e-shop

Sprievodca výberom
bežeckých pásov


Bežecký pás  >  Ako vybrať správne topánky na behanie

Ako vybrať správne topánky na behanie

Beh je veľmi obľúbeným druhom pohybu a v posledných rokoch zažíva renesanciu. Ku kvalitnému behu v teréne, na ceste aj na bežeckom páse prispejú kvalitné topánky. Ako ich vybrať?

Na internete nájdete celý rad sprievodcov, tipov a rád, ako vybrať tie najlepšie topánky na behanie. Clkom vtipne výber bežeckej obuvi glosuje server Bezeckaskola.cz, ktorá radí nechať výber topánky priamo na nohách. Niečo na tom určite bude.

Každopádne by ste mali navštíviť športový obchod, alebo rovno bežeckú špeciálku, kde nájdete široký výber topánok a predovšetkým vyškolený personál, ktorý vám s výberom pomôže. Nechať si poradiť môžete tiež vo svojom okolí, ak medzi svojimi známymi máte zapáleného bežca. Človek, ktorý už nejakú dobu behá, vám iste poradí aspoň so značkou a typom obuvi, s ktorou má pozitívnu skúsenosť.

Kde a ako budete behať?

Najskôr si odpovedzte na otázku, na čo topánky budete mať? Na beh -to je neúplná odpoveď. Povedzte si, či budete behať na ceste, v teréne, po lese a ako často. Vychádzajte z podmienok pre beh, ktoré máte vo svojom blízkom okolí. Možno, že párkrát vyjdete za behaním aj ďalej od bydliska, ale väčšinou vybehnete rovno z domu.

V predajni nechajte vyberať svoje nohy, Každú topánku vyskúšajte, prejdite sa v nej, krátko prebehnite. Dobrou radou je tiež si vyberať topánky na beh skôr popoludní, alebo večer, kedy sú nohy unavenejší a "vyberavejšie".

Vysoká cena nerovná sa kvalita

Nie je to automatické. A predavačom, ktorí vám budú tvrdiť, že si musíte kúpiť bežeckú topánku najmenej za tri, štyri tisícky, sa vyhnite.

Bežecká topánka má predovšetkým chrániť nohy pred mechanickým poškodením. Najdôležitejšie je, aby vám dobre sadla, pretože v nej budete tráviť hodiny a hodiny v extrémnom zaťažení.

Akú veľkosť majú mať bežecké topánky?

Pri samotnom výbere venujte veľkú pozornosť výberu veľkosti. Bežecká topánka by mala byť asi o číslo väčšie, než noha, pretože pri behu dochádza k rozširovaniu chodidla, noha intenzívne pracuje. Tiež berte do úvahy vaše individuálne správanie sa nôh pri fyzickej aktivite - opúchajú vám nohy, máte nejaké výrastky? S tým všetkým treba počítať.

Bežeckú topánku neskúšajte len v sede, ale skúste sa v nej prebehnúť. Niektoré špeciálky majú na predajni bežecký pás, to je ideálne na vyskúšanie!

Topánka vám musí už pri skúšaní sedieť a byť vašou "druhou kožou".

A z akých značiek si vyberiete?

Klasikou sú zavedené športové značky. Nemecký Adidas má tradične užší strih, ale vďaka bezšvíkovej technológii sa prispôsobí aj širším priehlavkom. Obľúbená je aj americká značka Brooks, ktorá vyniká veľkou pohodlnosťou. Širokou prednou časťou si japonská značka Mizuno vyslúžila porovnanie s papučami, jej "krajan" Asics je zase známy veľmi pevnými topánkami. Širšie varianty má aj americký Nike, nízkou váhou sú známe bežecké topánky od New Balance.

Výber je naozaj veľký, navyše každá značka prichádza každý rok s novinkami.

Zdieľajte článok



Odporúčame bežecké pásy






Ďalšie novinky

Bežiace pásy pre váš zdravý život

K zdravému životnému štýlu patrí šport a behanie je jednou z najobľúbenejších športových disciplín. V bežeckých topánkach trávia ľudia hodiny a hodiny týždenne. Ako behať pri nepriaznivom počasí?

Bežecké topánky na bežecký pás

Aj na bežecký pás je potrebné použiť vhodné topánky. Pás vám uľahčí beh svojím odpružením, vaše nohy ocenia čo najlepšiu obuv. Ako ju vybrať a ako sa o ňu starať?

Bežecké oblečenie - hlavne sa cítiť dobre

Komfortné a funkčné bežecké oblečenie, ktoré vám padne a budete v ňom dobre vyzerať. To je cieľom väčšiny bežcov pri nákupe oblečenia na behanie. V čom športovať?

Ako cvičiť na bežeckom páse

Cvičenie na bežeckom páse patrí celosvetovo medzi najobľúbenejšie, čo dokladajú štatistiky rehabilitačných centier aj predajcov týchto populárnych fitness strojov.

všetky novinky