Kúpiť bežecký pás – e-shop

Sprievodca výberom
bežeckých pásov


Bežecký pás  >  Bežecké topánky na bežecký pás

Bežecké topánky na bežecký pás

Aj na bežecký pás je potrebné použiť vhodné topánky. Pás vám uľahčí beh svojím odpružením, vaše nohy ocenia čo najlepšiu obuv. Ako ju vybrať a ako sa o ňu starať?

Nechajte vybrať topánku priamo nohami. Najlepšie na konci dňa, alebo po dlhšej chôdzi či behu. Prečo? Noha má tendenciu nadobúdať objem počas športovej aktivity, tak aby vás nohy pri behaní neboleli.

Kde topánky na bežecký pás kúpiť?

Ideálne je navštíviť bežeckú špeciálku, kde nájdete široký výber topánok a predovšetkým vyškolený personál, ktorý vám s výberom pomôže. Nechať si poradiť môžete tiež vo svojom okolí, ak medzi svojimi známymi máte zapáleného bežca. Človek, ktorý už nejakú dobu behá, vám iste poradí aspon značku a typ obuvi na bežecký pás, s ktorou má pozitívnu skúsenosť.

V predajni nechajte vyberať svoje nohy. Každú topánku vyskúšajte, prejdite sa v nej, krátko prebehnite.

Bežecká topánka má predovšetkým chrániť nohy pred mechanickým poškodením. Najdôležitejšie je, aby vám dobre sadla, pretože v nej budete tráviť hodiny a hodiny s extrémnym zaťažením.

Akú veľkosť bežeckej topánky?

Pri samotnom výbere venujte veľkú pozornosť výberu veľkosti. Bežecká topánka by mala byť približne o číslo väčšia než noha, pretože pri behu dochádza k rozširovaniu chodidla, noha intenzívne pracuje. Tiež berte do úvahy vaše individuálne správanie nôh pri fyzickej aktivite - opúchajú vám nohy, máte nejaké výrastky? S tým všetkým treba počítať.

Bežeckú topánku neskúšajte len v sede, ale skúste sa v nej prebehnúť. Niektoré špeciálky majú na predajni bežecký pás, to je ideálne na vyskúšanie!

Topánka vám musí už pri skúšaní sedieť a byť vašou "druhou kožou".

Ako sa o bežecké topánky starať?

Moderné bežecké topánky by mali vydržať najmenej 500 kilometrov behu (ubehnutú vzdialenosť vám bežecký pás presne spočíta). Na vyčistenie používajte kefu a vodu. Na bežeckom páse ich nezašpiníte, ale doma na ne bude sadať prach a miešať sa s vaším potom. Do práčky ich nedávajte, naozaj stačí voda a kefu. Mokré topánky vypchajte novinami a nechajte sušiť pri izbovej teplote. 

Bežecká stálica - MIZUNO Spark

Naším tipom na bežecké topánky pre mužov sú Mizuno Spark. Kombinácia mäkkého polstrovania technológie AIRmesh a odolnej X10 podošvy sú zárukou pohodlného behu. Sú vhodné predovšetkým pre začínajúcich bežcov, ktorí ocenia členkový golier, ktorý skvele drží a vedie nohu. Podošva je veľmi odolná vďaka karbónovej gume. Stredná miera tlmenia je vhodná na občasný beh a pre začínajúcich bežcov.

Zdieľajte článok



Odporúčame bežecké pásy






Ďalšie novinky

Bežiace pásy pre váš zdravý život

K zdravému životnému štýlu patrí šport a behanie je jednou z najobľúbenejších športových disciplín. V bežeckých topánkach trávia ľudia hodiny a hodiny týždenne. Ako behať pri nepriaznivom počasí?

Bežecké topánky na bežecký pás

Aj na bežecký pás je potrebné použiť vhodné topánky. Pás vám uľahčí beh svojím odpružením, vaše nohy ocenia čo najlepšiu obuv. Ako ju vybrať a ako sa o ňu starať?

Bežecké oblečenie - hlavne sa cítiť dobre

Komfortné a funkčné bežecké oblečenie, ktoré vám padne a budete v ňom dobre vyzerať. To je cieľom väčšiny bežcov pri nákupe oblečenia na behanie. V čom športovať?

Ako cvičiť na bežeckom páse

Cvičenie na bežeckom páse patrí celosvetovo medzi najobľúbenejšie, čo dokladajú štatistiky rehabilitačných centier aj predajcov týchto populárnych fitness strojov.

všetky novinky