Kúpiť bežecký pás – e-shop

Sprievodca výberom
bežeckých pásov


Bežecký pás  >  5 hľadísk výberu bežeckého pásu pre seniorov

5 hľadísk výberu bežeckého pásu pre seniorov

Bežecký pás je tiež výborný fitness stroj pre seniorov. Využijú ho ako pri budovaní fyzickej kondície, tak pri rehabilitácii, napríklad po operácii dolných končatín. Môžu tak trénovať v pohodlí a bezpečí domova, navyše za každého počasia, s voľbou záťaže od pohodovej chôdze.

Pri výbere bežeckého pásu pre seniorov vezmite do úvahy niekoľko hľadísk:

  • Rozmery - seniori väčšinou bývajú v menších bytoch, napríklad dvojizbových, preto určite nechcú, aby bežecký pás zaberal kus miestnosti. Je možné vybrať aj skladací bežecký pás, ktorý sa dá oprieť o stenu alebo zasunúť pod posteľ.
  • Váha fitness stroje - hmotnosť bežeckého pásu pre seniorov by rozhodne nemala byť vysoká, aby sa dal ľahko posúvať, prípadne prenášať. Moderné pásy sú vybavené kolieskami, čo manipuláciu zjednodušuje ešte viac.
  • Cenová relácia - ak má byť bežecký pás používaný predovšetkým k rehabilitácii, mal by stačiť stroj nižšej cenovej kategórie okolo 350 eur, ktorý chôdzu a základné rozcvičenie zaistí.
  • Bezmotorový versus motorový pás - tu sa musíte rozhodnúť sami, pretože každá varianta má svoje výhody a nevýhody. Za bezmotorový pás zaplatíte menej a tiež je lacnejšie, ale rozbieha sa pôsobením sily používateľa. Oproti tomu nákladnejšie motorový pás poskytuje pri cvičení komfort. Ľahko sa dá na ňom nastaviť rýchlosť a zastavuje sa jediným stlačením príslušného tlačidla.
  • Merač tepovej frekvencie - k rehabilitácii ho zrejme nevyužijete. Zvyčajne je umiestnený v držadle bežeckého pásu a meria tep orientačne. Ak vám záleží na presnom meranie tepovej frekvencie, kúpte si radšej kvalitné hrudný pás a hodinky - športtester.

Väčšina bežeckých pásov je veľmi dobre odpružená a oveľa šetrnejšia ku kĺbom než behanie vonku. Napriek tomu, ak máte akýkoľvek zdravotný problém, konzultujte túto aktivitu vopred so svojím ošetrujúcim lekárom. Nemal by však byť proti, pretože stroje sú vhodné aj pre začiatočníkov. A beh, respektíve chôdza, je prirodzený a všestranne odporúčaný pohyb.

Rovnako ako v USA, aj u nás v Českej republike štatistiky športových e-shopov čoskoro ukázali, že bežecký pás patrí medzi najpredávanejšie športové potreby.

Zdieľajte článok



Odporúčame bežecké pásy






Ďalšie novinky

Bežiace pásy pre váš zdravý život

K zdravému životnému štýlu patrí šport a behanie je jednou z najobľúbenejších športových disciplín. V bežeckých topánkach trávia ľudia hodiny a hodiny týždenne. Ako behať pri nepriaznivom počasí?

Bežecké topánky na bežecký pás

Aj na bežecký pás je potrebné použiť vhodné topánky. Pás vám uľahčí beh svojím odpružením, vaše nohy ocenia čo najlepšiu obuv. Ako ju vybrať a ako sa o ňu starať?

Bežecké oblečenie - hlavne sa cítiť dobre

Komfortné a funkčné bežecké oblečenie, ktoré vám padne a budete v ňom dobre vyzerať. To je cieľom väčšiny bežcov pri nákupe oblečenia na behanie. V čom športovať?

Ako cvičiť na bežeckom páse

Cvičenie na bežeckom páse patrí celosvetovo medzi najobľúbenejšie, čo dokladajú štatistiky rehabilitačných centier aj predajcov týchto populárnych fitness strojov.

všetky novinky